Olifanten,  School

Maak kennis met SHIFTED – Educatie in een polariserende wereld

Een Lewis Deep Democracy cursus voor leerkrachten

Op 21 september stelden we in een webinar het nieuwe scholenproject SHIFTED van HUMMUS voor. Je kan het hier herbekijken of de presentatie downloaden met meer informatie over het project.

Als leerkracht of zorgcoördinator is één van de moeilijkste aspecten het aanpakken van gevoelige en controversiële thema’s. Een omgeving scheppen waar leerlingen zich gehoord en gezien voelen en waar iedereen zijn mening mag geven zonder polarisatie of conflict uit te lokken, is een hele uitdaging. Zeker in deze superdiverse, complexe en onzekere wereld, en in scholen waar veel beweegt vandaag de dag, is passend onderwijs een must. Daarvoor hebben leerkrachten ook nieuwe tools en metaskills nodig, gestoeld op recente wetenschappelijke inzichten en oude wijsheid. Centraal in deze opleiding staat de methode deep democracy, die meer delend lesgeven empowert.

Wil je op de hoogte blijven van dit project of heb je interesse om aan te sluiten? Stuur een bericht naar info@deep-democracy.be.

Reacties uitgeschakeld voor Maak kennis met SHIFTED – Educatie in een polariserende wereld