Jeugdbeweging,  Olifanten

Samen op zomerkamp

Even terug naar mei 2020… de jeugdbewegingen kregen goed nieuws: het versoepelen van de lockdownmaatregelen maakte het mogelijk om toch op zomerkamp te gaan.

“Joepie” klinkt het hier eerst om dan om te slaan naar “dat is niet doenbaar” en een dag erna zie ik mijn oudste, die groepsleiding is, bezig aan het uitwerken van de eerste plannen na een nachtelijk overleg.

Van aan de zijlijn geven we goede raad. En natuurlijk doe ik dat ook vanuit mijn deep democracybril. De laatste maanden schreef ik aan mijn boek voor kinderen en jongeren over deep democracy. Dat manuscript ligt bij de uitgever, maar het is nu het moment om wijsheid te delen. Daarom maakte ik deze filmpjes en ik hoop dat je ze mee wil verspreiden naar alle jongeren die je kent die een zomerkamp voorbereiden. Ik hoop dat het hen tot steun kan zijn. Want het is een heel fijn idee te kunnen uitkijken naar het kamp en tegelijk zal het een kamp anders dan anders zijn en dat is een hele uitdaging! De tools van deep democracy kunnen daarbij inspireren!

Fanny, 25 mei 2020

Bekijk hieronder onze 3 instructiefilmpjes.

  • Deel 1: hoe maak je een goede opstart, nu het nieuws over de kampen pas bekend is?
  • Deel 2: hoe neem je gedragen besluiten met je groep, leden, ouders en andere betrokkenen? 
  • Deel 3: wat doe je als het moeilijk of spannend wordt?
Reacties uitgeschakeld voor Samen op zomerkamp